Skip to main content

Klestėkit, Telšė! Mano penktadienis Telšiuose

|   Susitikimai

Europos pamoka Vyskupo Vincento Borisevičiaus gimnazijoje  ja prasidėjo mano diena Žemaitijos sostinėje. Testai apie kelių greičių Europą, ES vidaus ir išorės iššūkius bei kitas aktualijas  buvo įdomu išgirsti ir sužinoti, kaip padėtį mato ir vertina Telšių gimnazistai. 
Vyskupijos kunigų susirinkimas Telšių kunigų seminarijoje - buvau pakviesta kalbėti apie ES aktualijas ir artėjančius EP rinkimus. Kalbėjau apie Europos vyskupų konferencijų komisijos #COMECE 2019 m. vasario 12 dienos laišką Atkurkime bendruomenę Europoje, skirtą mums visiems ir Europos Parlamento rinkimams. Kalbėjau ir apie Kremliaus meilę bei paramą Europos radikalams, Brexitą ir Kinijos Šilko kelio strategiją. Tokios auditorijos nusipelniau pirmą kartą per visą savo gyvenimą politikoje  nuoširdus ačiū Telšių vyskupui Kęstučiui Kėvalui už šią galimybę.

Trumpa kavos pertrauka su Mantas ServaValdas Kilpys ir Aldona Dregvaite ant Masčio ežero kranto  ir į susitikimą su išrinktuoju Telšių meru Kęstučiu Gusarovu ir būsimuoju vicemeru Mantu Serva. Kalbėjomės apie ateities planus, Telšių plėtrą, investicijų poreikį. Sėkmės, būsimieji mere ir vicemere! Kalbant su Jumis gimė tikėjimas ir pasitikėjimas, kad bendromis jėgomis galite daug padaryti. Prisidėsiu ir padėsiu, kuo galėdama.

Baigėme darbo dieną diskusija Telšių savivaldybės salėje apie Europą, jos dabartį ir ateitį, apie Lietuvos interesą stiprinti ES; apie Rusiją ir Kiniją, ir Junckerio bučinį Trumpui, ir kitus  rimtus ir nelabai, juokingus ir liūdnus  įvykius, reiškinius. Ir apie svarbiausią idėją  Europą ir Lietuvą joje, mūsų namus.

Didžiausias AČIŪ visiems telšiškiams, su kuriais turėjau progos pabendrauti! Ačiū už nuoširdumą, šypsenas ir gėles. Ačiū Žemaitės gimnazijos gimnazistams  mūsų draugystė tęsiasi jau ne vienerius metus, branginu ją! Telšių Žemaitės gimnazija  mokykla-Europos Parlamento ambasadorė.

Klestėkit, Telšė! Aš sugrįšiu!